Нямам нищо общо с капъкулета, депесета и ГЕРБ. Аз съм самостоятелен играч.

...
Нямам нищо общо с капъкулета, депесета и ГЕРБ. Аз съм самостоятелен играч.
Коментари Харесай

Нямам нищо общо с капъкулета, депесета и ГЕРБ. Аз съм самостоятелен играч -

Нямам нищо общо с капъкулета, депесета и ГЕРБ. Аз съм самостоятелен състезател. Единствените хора, с които се поучавам, не са ми кукловоди, а са ми другари, заяви лидерът на " ИТН " Слави Трифонов в изявление за Дарик радио ", което беше излъчено онлайн и по партийната телевизия на Има Такъв Народ 7/8 ТВ.

" Тези гранично-пропусквателни пунктове са отговорност на други министерства. Аз нямам никаква информация и нищо общо. Как желаете да ви дава отговор на този въпрос, като не нося отговорност. Нито имам митничари разполагаем, нито имам общо с Гранична полиция, нито ми е ясно ", безапелационен беше Трифонов, който упрекна водещият изявлението Константин Вълков в клевети.

Това е първата изява на Трифонов, откакто стана ясно, че партията се отдръпва от четворната коалиция. Той беше безапелационен, че съдружното съглашение е било нарушено по линия на Скопие и да отдръпна министрите си е било единствената вярна стъпка за неговата партия.

" Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят и не се държат съответно. И би трябвало да бъдат спрени. Аз върша тъкмо това ", изясни още водачът на Има Такъв Народ.

Реших да отдръпва министрите на Има Такъв Народ от държавното управление по две аргументи - финансовата политика в страната и двойната политика във връзка с районен съд Македония, изясни той.

Той беше безапелационен, че не е провалил правителството.

" Аз просто съм изтеглил министри. За да се скапе, би трябвало да има други дейности и ходове. Аз не съм развалял нищо ", сподели още водачът на Има Такъв Народ. " Петков просто не спря да се пробва да ни прескача във връзка с проблема със Северна Македония. Говореше едно пред международни водачи, а тук – друго. Истината е, че просто лъжеше ", акцентира някогашният тв водещ.

Той описа, че министър председателят е нарекъл " петно " претендентът на " ИТН " за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански. " Попитах го за какво не желае той да управлява Българска народна банка. Каза ми единствено тъй като е петно. Попитах го да го каже отново и той още веднъж ми сподели " Каримански е петно ". Други претекстове нямаше ", разкри Слави.

Трифонов изясни, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които дава отговор Има Такъв Народ, са били пропуснати. " По отношение на Македония се води двойна политика – едната от Министерство на външните работи, за която отговорност носи Има Такъв Народ. А Весела Чернева дублира активността на Теодора Генчовска и договаря рухването на ветото с други европейски страни. Другата причина е финансова – страната, съгласно мен и съгласно информацията, която имаме, е много зле финансово “, изясни още водачът на Има Такъв Народ. Той не счита, че напускането на обединението е било безконтролен акт.

" Тези хора не стават за това да се занимават с власт. Не стават да се занимават с ръководство на страна. Те би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта. Това е мое мнение ", сподели още Слави Трифонов.

Той дефинира като най-големия компромис на Има Такъв Народ, присъединяване в едно държавно управление с Българска социалистическа партия. " Те са част статуквото и аз съм наясно с цялата обстановка от смяната от 10 ноември 1989 година Оттогава всичко е ясно за Българска социалистическа партия ".

Трифонов добави, че задачата на Има Такъв Народ за присъединяване в ръководството е била да се вкарат в деяние решенията на проведения от тях референдум от 2016 година

" Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, с цел да поемем сами отговорност. Тогава направих изказване, в което споделих, че в случай че продължим да участваме в политическия живот, идващия път ще направя каквото зависи от мен, с цел да има държавно управление ", сподели още Трифонов.

Трифонов обрисува Кирил Петков като прочувствен, а Василев като еластичен. И разкри връзките си с двамата съпредседатели на " Продължаваме промяната ".

" В началото Кирил Петков и Асен Василев организираха обособени срещи с всеки един от сътрудниците. Аз се срещнах с Кирил Петков в студиото на малкия екран 7/8, където той популяризираше пробиотик - дори по този начин съм го записал в телефона си " Кирил пробиотик ". След това президентът го назначи за министър на стопанската система и се видяхме, тъй като той изяви предпочитание да взе участие в изборите и в вероятно ръководство, в случай че ги спечелим. Предложих Асен Василев да бъде министър на еврофондовете, Петков твърдо сподели, че той би трябвало да е на финансите. Моето схващане е, че спечелилата партия би трябвало да дава отговор за тези постове. След това пристигнаха с Асен Василев в офиса ми в НДК и организирахме диалог за това държавно управление. Напрежение нямаше - те са доста гъвкави, флексабилни, приказват с готовност нещо да се случи. Кирил Петков е по-скоро прочувствен, Асен Василев е еластичен в посока да стане нещото, което той желае. "

" Има медии, които са доста близки до Кирил Петков и Асен Василев. Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал с него от доста години - 15,16 несъмнено ", безапелационен беше Слави Трифонов. " Като че ли четворната коалиция се появи с една цел - да престане властническото ръководство на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото. " Продължаваме промяната " ръководи като тях, същите са ", счита Трифонов.

Очаквайте детайлности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР